Autobedrijf Van Aalten B.V. Huissen

Nieuws

Er is een nieuw model op komst: IVECO X-WAY

Een voorproefje van een splinternieuwe truck die in september op de Europese markt komt. IVECO is namelijk bezig met de voorbereidingen voor de lancering van de Stralis X-WAY, een truck die met het hoogste nuttige laadvermogen in zijn segment de lat opnieuw hoger legt voor lichte off-road opdrachten door het beste van de technologie van IVECO wat brandstofefficiëntie en veiligheid betreft, te combineren met de sterke chassisconstructie van het merk. 

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, verklaarde: "De Stralis X-WAY ontgint nieuw terrein voor opdrachten met zeer specifieke vereisten. Onze nieuwe X-WAY is ontwikkeld voor toepassingen op de weg en lichte off-road mobiliteit. Hij combineert de legendarische sterkte van het Trakker-chassis met alle brandstof besparende en veiligheidssystemen van de New Stralis. Hij biedt alle voordelen op het vlak van prestaties en comfort van onze geavanceerdste wegtrucks voor de lange afstand, zoals de recentste XP, samen met de robuustheid van onze taaiste off-road truck. Met de X-WAY kunnen onze klanten erop vertrouwen dat ze met gemak de 'last mile' aankunnen in de onverharde en soms lastige omstandigheden van werven waar ze moeten leveren. Een hoge productiviteit, veiligheid en een uitstekende TCO bij lichte off-road opdrachten: dat is wat onze klanten mogen verwachten van onze gloednieuwe truck."

De Stralis X-WAY verlegt de grenzen met zijn uitzonderlijk lage leeggewicht. Gecombineerd met het stevige chassis levert dat in de Super Loader-versie (SL) met 8x4-chassis het hoogste nuttige laadvermogen in zijn klasse op. De SL-versie heeft een leeggewicht van slechts 9 ton, het laagste eigen gewicht van deze configuratie op de markt.

Dankzij het ruime gamma zeer efficiënte motoren met een cilinderinhoud van 9, 11 of 13 liter kan voor elke opdracht een oplossing worden geboden. Alle motoren hebben een voortreffelijke brandstofefficiëntie en leveren krachtige prestaties. De Hi-SCR-motortechnologie – zonder EGR en zonder stilstaand regenereren – vermindert de uitstoot spectaculair, verhoogt de brandstofefficiëntie en verlaagt de onderhoudskosten. De technologie is bijzonder geschikt voor logistieke opdrachten in de vakhandel en bouw, die vaak plaatsvinden in stedelijke omgevingen waar EGR-systemen meer in het nadeel zijn wat roetproductie betreft. De afwezigheid van een EGR-systeem – dat het specifieke vermogen verlaagt – levert ook voordelen op voor het laadvermogen, omdat de truck lichter wordt.

De geavanceerde technologie, de ruime onderhoudsintervallen en de stevige constructie van de Stralis X-WAY voor de weg resulteren in opmerkelijke besparingen in onderhoud en reparaties. Schijfremmen drukken de kosten verder dankzij een hogere slijtagebestendigheid. Gecombineerd met het uitzonderlijk lage brandstofverbruik levert dat een uitstekende TCO op.

De brandstof besparende technologie omvat onder meer geavanceerde systemen als HI-CRUISE en de SMART Auxiliaries waarmee op de XP voor de weg een vermindering van het brandstofverbruik werd gerealiseerd van 11,2%, een cijfer dat gecertificeerd werd door TÜV SÜD, een van de wereldwijd toonaangevende organisaties voor technische dienstverlening.

De modulaire, opdrachtgerichte benadering van de Stralis X-WAY biedt de ultieme flexibiliteit om de truck af te stemmen op de specifieke vereisten van zeer uiteenlopende toepassingen. Hij biedt de keuze uit oplegger- en chassiscabineversies; verschillende assen, ophangingen, configuraties, motoren en versnellingsbakken; de Hi-Traction hydrostatische aandrijving; een ruim gamma motor- en versnellingsbak-PTO's; en on-road en off-road homologaties. Het ruime assortiment uitrusting en componenten, de sterkte van de structuur, en het lage leeggewicht creëren een truck die voor zeer uiteenlopende opdrachten kan worden geconfigureerd.

De Stralis X-WAY biedt de keuze uit verschillende cabines: de AD (Active Day), een korte cabine met laag dak, de AT (Active Time), een slaapcabine met laag of middelhoog dak, en voor het ultieme comfort, de AS (Active Space), een slaapcabine die ontwikkeld werd rond de chauffeur voor de langeafstandsopdrachten van de New Stralis XP. Chauffeurs zullen net zo comfortabel en veilig rijden tijdens de langere trajecten op de weg, als tijdens de kortere trajecten off-road wanneer ze vracht ophalen of leveren op een werf.

De truck wordt geproduceerd in de fabriek van IVECO in Madrid, de eerste productievestiging van de CNH Industrial Group die het Gold Level behaalde in het World Class Manufacturing-programma (WCM), een van de strengste normen voor het geïntegreerde beheer van productiefabrieken en -processen.

 

Verbeterde prestaties en efficiëntie van de nieuwe STRALIS

De NEW STRALIS verzet de bakens voor productiviteit en winstgevendheid met een compleet pakket grensverleggende functies, technologieën en services op maat toegesneden voor elk transportbedrijf. De twee modellen van de nieuwe serie leveren prestaties, hoge efficiëntie en lage emissies voor elke missie:
NEW STRALIS voor regionale en stedelijke missies en lichte werkzaamheden
• en de NEW STRALIS XP voor langeafstand-transporten.

De NEW STRALIS aandrijflijn is volledig opnieuw ontworpen, van de motor tot de banden; hij biedt een nieuwe elektrische en elektronische architectuur, een nieuwe transmissie -de beste in zijn categorie-, een nieuwe achteras en achterwielophanging en introduceert de laatste generatie GPS voorspellingsfuncties en specifieke functies voor verbetering van de brandstofbesparing en duurzaamheid.

Alle nieuwe functies en upgrades zijn gericht op maximalisatie van productiviteit en rendement van modale transportbedrijven, en zijn ontworpen in samenwerking met onze klanten.

Wij hebben het gedrag van onze trucks geobserveerd in echte werkomstandigheden en uiteenlopende missies geanalyseerd (lange afstand, regionaal en stedelijk) met hun kilometrage, commerciële snelheid, lading- en routeprofielen.

Op basis van deze omvangrijke gegevensverzameling hebben we voor onze klanten een volledige set geïntegreerde efficiency-verhogende oplossingen ontworpen waaronder een “TCO 2 live” programma met een exclusief dienstenpakket:
TCO 2 SMART REPORT – wekelijkse rapporten over rijstijl en brandstofverbruik,
TCO 2 ADVIEZEN – adviezen voor brandstofbesparing,
TCO 2 RIJDEN – op besparing gerichte rijtraining,
• zowel als de exclusieve UPTIME-GARANTIE formule.

LANGE AFSTAND

De NEW STRALIS XP is ontwikkeld voor langeafstand-missies en biedt oplossingen voor brandstofefficiëntie, zoals SMART EGR, een geoptimaliseerde achteras-ratio, eco-banden en de nieuwe brandstof-adviesdiensten. Het biedt ook het HI-CRUISE GPS-voorspellingssysteem, dat cruising, schakelen en eco-roll beheert door de rijparameters te integreren met de laatste GPS-kar teringstechnologie.

STADSVERKEER

NEW STRALIS heeft de juiste oplossing gevonden voor alle missies voor gemeentediensten, lichte bouwwerkzaamheden en stadsleveringen dankzij de HI-STREET en HI-ROAD korte tot middelgrote cabines en een breed aanbod van lage-emissie en hoog koppel motoren met uiteenlopend vermogensbereik.TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE STOFFEN

De NEW STRALIS is perfect uitgerust voor deze missies dankzij de technische oplossingen voor gewichtsvermindering en zijn conformiteit met de strenge vereisten van de ADR-overeenkomst.
Daarnaast biedt ons HI-SCR systeem een beslissend voordeel: geen actieve regeneratie en de lagere uitlaattemperatuur maken het de meest geschikte oplossing voor beperkt toegankelijke gebieden zoals luchthavens, schepen, tunnels, raffinaderijen en brandstof-overslaghavens.

REGIONAAL

De NEW STRALIS biedt excellente brandstof-besparende prestaties ook op de middellange regionale route, dankzij een compleet pakket brandstofefficiënte eigenschappen die volledig aansluiten op de voertuigconfiguratie en missie-kenmerken. Het HI-CRUISE GPS-voorspellingssysteem wordt standaard in de NEW STRALIS XP, geleverd en kan als optie voor de NEW STRALIS worden gespecificeerd.